Itungan penggalian earthwork pikeun


Skala gambar 1:

Sebutkeun dimensi dina méter

jerona B
panjang Y
rubak X

Sebutkeun nilai gawé penggalian

digging (pikeun 1 meter kubik)
Lengser taneuh (pikeun 1 meter kubik)


data-full-width-responsive="false">

data-full-width-responsive="false">

Itungan earthwork



Sebutkeun dimensi dina méter

B - jero penggalian
Y - panjang pit
X - rubak pit

wangunan konstruksi - ieu digging nu pit yayasan, ngojay pool atawa balong, hiji lombang pikeun otonom imah nagara solokan, sistem drainase atawa pondok cai.
Dina pangatur nu jilid penggalian taneuh digali eta pohara penting pikeun evaluate bener.
Biaya penggalian diwangun ku penggalian tina lombang atawa penggalian jeung ngaleupaskeun taneuh. Ieu téh perlu rencana gerakan lapisan topsoil bumi keur dipake ka hareup di taman atawa sayur taman. Infertility bagian taneuh dipaké pikeun leveling loka, yayasan parabot keur sare eupan balik atawa nu dicokot off-loka. Places pikeun ngaleupaskeun taneuh ditangtukeun sateuacanna.

Ogé dicatet yén harga pikeun 1 meter kubik tina penggalian mindeng naek jeung jero karya. Saprak harga beungeut ka jero 1 méter jeung 1 meter jero tur rupa-rupa komo dua kali. Pindah taneuh mindeng hiji item misah tina pengeluaran. Dina raraga teu kudu mayar expenses teu kaduga, stipulate sagalana sateuacanna jeung kontraktor teh.

Pertimbangkeun stock dina jumlah penggalian pikeun pamasangan formwork lamun tuang yayasan.

Manual atawa excavator?
Unggal deukeut ieu geus pro jeung kontra maranéhanana.
Lamun gawe pit manual bisa dijieun leuwih akurat.
Jeung gaya tanaga gawé béaya rendah jeung saeutik biaya final produksi ku penggalian leungeun bisa kurang ti lamun renting an excavator jeung mesin séjén. Gampang pikeun nerapkeun kadali ukuran jeung géométri tina liang kubur.
Tapi, jumlah anu signifikan taneuh jeung di laju hiji excavator mindeng ngéléhkeun. Dina hal naon wae, kaputusan geus nepi ka anjeun.

Prosedur tina wangunan.
Perenah liang kubur.
Kahiji Anjeun kudu ditandaan hiji tempat di pit atawa lombang. Jang ngalampahkeun ieu, dina beungeut taneuh jeung pegs jeung ari ipis nunjukkeun tempat gawé. Pikeun ngadalikeun géométri of diukur dua diagonals tina masa depan pit nu - maranéhanana kudu cocog.

Tapi, ieu téh hiji metodeu unprofessional sarta cocog pikeun nyirian trenches atawa lahan rélatif datar.

Pikeun wangunan desain leuwih akurat ngagunakeun téhnik di handap ieu.
Dina sababaraha jarak ti penggalian diusulkeun digged tulisan kai, dina grup dua (castoffs). Maranéhanana nyepetkeun dewan horisontal, nu narik cords. Papan nyoba ngalereskeun dina hiji tingkat saling.
Ku cords pindah, ngahontal pasti nyirian. Ieu tuang-offs dina ngagunakeun hareup jeung tepat yayasan strip formwork.

Ieu facilitates tingkat gawe, theodolite, laser tape ukuran atawa tingkat laser.


Penggalian.
Sareng hiji widang lemah atawa jero considerable tina penggalian nengetan husus pikeun kasalametan penggalian teh. Dina hal ieu, dinding liang kubur teu mastikeun nangtung, tapi jeung bias a - pikeun nyegah shedding taneuh.

Nu tembok jeung handap kadali tingkat pit jeung rail cukup lila.

Control geometri.
Pikeun sudut akurat 90 darajat aya hiji panarimaan. Triangle jeung sisi 3:4:5 m (atawa jeung sisi anu lilipetan inohong ieu) hiji boga sudut 90 derajat. Iklas dina hiji sisi sudut 3 meter, di sisi sejen - 4 jeung jarak antara titik kudu persis 5 méter.

Google Play
kalkulator itungan Anjeun jalan asup
sunda
Anjeun boga itungan disimpen.
Ngadaptar atawa tanda nu bakal bisa nyalametkeun itungan jeung ngirim eta ku mail.


русский afrikaans العربية беларуская български català česky cymraeg dansk deutsch ελληνική english español eesti euskal فارسی suomi français gaeilge galego עברית hrvatski magyar indonesia íslenska italiano 日本語 한국어 lietuvių latviešu македонски melayu malti nederlands norsk polski português română slovenčina slovenščina shqipe српски svenska kiswahili าษาไทย filipino türkçe українська việt ייִדיש 简体 繁體 հայերեն azərbaycan საქართველოს kreyòl ayisyen বাঙ্গালী hmoob latin esperanto हिन्दी తెలుగు ગુજરાતી ಕನ್ನಡ தமிழ் اردو қазақ монгол тоҷик o'zbek bosanski ລາວ नेपाली සිංහල ị̀gbò èdè yorùbá malagasy ខ្មែរ ਪੰਜਾਬੀ मराठी മലയാളം sugboanon sunda isizulu jawa chicheŵa hausa maya yucateco кыргыз አማርኛ kurmancî lëtzebuergesch پښتو सिन्धी samoa gàidhlig isixhosa chishona frysk af-soomaali sotho corsu hawaiʻi māori
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2018
Facebook Vkontakte Welcome to friends.
Google Play