Пресметка на изкоп ископување за


Изработка на скала 1:

Наведете димензиите во метри

Длабочина B
Должина Y
Ширина X

Наведете вредноста на ископувањето работа

Ископ (за 1 кубен метар)
Отстранување на почвата (за 1 кубен метар)Google Play

Пресметка на волуменот на ископувањетоНаведете димензиите во метри

B - длабочината на ископувањето
Y - должината на дупката
X - ширина на ископувањето

Изградба земјени - копање под основа, базен или езерце, на ров за автономна држава куќа канализација, дренажен систем или вода куќа.
Во организација на ископувањата е многу важно да се процени обемот ископа.
Цената на ископувањата се состои од ископувањата на ров или ровови и отстранување на почвата. Неопходно е да се планот на движење на topsoil слој на земјата за понатамошна употреба во градина или двор. Маргиналната дел на земјата се користи за израмнување на сајтот, повратни информации podsypku основа или се соблече-сајт. Места за отстранување на почвата е однапред утврдени.

Исто така, наведуваат дека цените за 1 кубен метар на ископувањето често се зголемува со длабочината на работа. Па цената од површината до длабочина од 1 метар и 1 метар од подлабоко и може да се разликуваат дури и два пати. Земјата се движи често како посебна ставка на трошоци. Со цел да не се неочекувани трошоци, преговара се однапред со изведувачот.

Размислете за акции во износ од ископувањата за кофражни за фрлаат на фондацијата.

Со рака или ровокопач?
Секој од овие пристапи имаат добрите и лошите страни.
Кога се работи со рака ископување може да се врши попрецизно.
Со евтина работна сила, и мали количини на конечната цена на производство од страна ископување може да биде помал од изнајмувањето багер и друга техника. Полесно да се спроведе контрола на големината и геометријата на јамата.
Сепак, значителни износи на почвата и на брзината на ровокопач често се победи. Во секој случај, одлуката зависи од вас.

Постапка на земјени работи.
Распоред на јамата.
Прво што треба да се одбележи место во јама или копот. За да го направите ова, на теренот со штипки и тенок кабел, погледнете го worksite. За контрола на геометријата на измерените две дијагонали на иднината на јама - тие мора да одговара.

Сепак, ова е непрофесионално начин и е погодна за означување ровови или релативно рамни земјиштето.

За повеќе точни дизајн земјени на следните технологии.
Во некои од далечина од предложените ископување копа во дрвени натписи, во групи од две парчиња (castoffs). Тие затегнуваше одбор хоризонтално, кој се повлече жици. Форум обиде да го поправи на едно ниво едни со други.
Со поместување жици, да се постигне точната ознака. Овие фрлија-off во иднина користи и за прецизно лента основа кофражни.

Голема мера го олеснува работата ниво, теодолит, ласерски лента мерка или ласерски ниво.


Ископ.
Во слаба поле или значителен длабочината на ископувањата да посветат посебно внимание на безбедноста на ископувањата. Во овој случај, на ѕидот од јамата не строго вертикално, но со пристрасност - за да се спречи пролевање на почвата.

Страните и дното на јамата контрола на нивото и железнички доволно долго.

Контрола на геометријата.
За точниот агол од 90 степени е еден чекор. Триаголник со страни 3:4:5 м (или со страни што се множители на овие бројки) има агол од 90 степени. Лежеше на една страна на аголот од 3 метри, од друга - 4 и растојанието помеѓу две точки мора да биде точно 5 метри.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte