Llogaritja e gërmimeve për punime tokësore


shkalla e vizatimit 1:

Specifikoni dimensionet në metra

Thellësi B
Gjatësi Y
Gjerësi X

Specifikoni vlerën e punës së gërmimeve

Gërmime arkeologjike (për 1 metër kub)
Largimi i dheut (për 1 metër kub)Google Play

Llogaritja e vëllimit të gërmimitSpecifikoni dimensionet në metra

B - thellësia e gërmimit
Y - gjatësia e gropës
X - Gjerësia e gërmimit

Punime tokësore Construction - gërmimi nën një themel, pishinë ose pellg, një hendek për një shtëpi të ujërave të zeza vend autonom, sistemin e kullimit ose vilë ujë.
Në organizimin e gërmimit është shumë e rëndësishme për të vlerësuar volumin gërmuar.
Kostoja e gërmimeve përbëhet nga gërmimi i kanalit ose trenching dhe heqjen e tokës. Është e nevojshme për të planifikuar lëvizjen e shtresës shtresë e punueshme të tokës për përdorim në të ardhmen në kopsht ose oborr. Pjesë margjinale të tokës përdoret për leveling vend, reagime podsypku fondacioni ose janë marrë off-site. Vendet për heqjen e tokës është e përcaktuar paraprakisht.

Gjithashtu vini re se çmimet për 1 metër kub të gërmimit shpesh rritet me thellësinë e punës. Kështu që çmimi nga sipërfaqja në një thellësi prej 1 metër dhe 1 metër nga më të thellë dhe mund të ndryshojnë edhe dy herë. Toka lëviz shpesh si një zë i veçantë të shpenzimeve. Në mënyrë që të mos jenë shpenzimet e papritura, të negociojmë çdo gjë paraprakisht me kontraktorin.

Konsideroni të aksioneve në sasinë e gërmimeve për kallep për derdhje fondacionit.

Me dorë ose backhoe?
Secila prej këtyre mënyrave janë pro dhe kundra.
Kur punon me gërmimet dorë mund të kryhet më të saktë.
Me punë të lirë, dhe sasi të vogla të kostos përfundimtare të prodhimit nga ana gërmimit mund të jetë më pak se marrë me qera një ekskavator dhe makineri të tjera. Më të lehtë për të zbatuar kontrollin e madhësinë dhe gjeometrinë e gropës.
Megjithatë, sasi të konsiderueshme të tokës dhe në shpejtësinë e backhoe është shpesh fiton. Në çdo rast, vendimi varet nga ju.

Procedura e punime tokësore.
Layout i gropë.
Së pari ju duhet të shënojë një vend në gropë, ose hendek. Për ta bërë këtë, në terren me shtylla dhe një kabllo të hollë, i referohen worksite. Për të kontrolluar gjeometrinë e dy diagonalet e matur për të ardhmen e gropës - ata duhet të përputhen.

Megjithatë, kjo është një mënyrë joprofesionale dhe është i përshtatshëm për të shënuar llogore apo në tokë relativisht të rrafshët.

Për më shumë punime tokësore të sakta të projektimit në teknologjitë e mëposhtme.
Në një distancë nga gërmimet gërmoj në postimet e propozuar prej druri, në grupe nga dy pjesë (castoffs). Ata kapem bordit horizontalisht, e cila tërheq litarët. Boards përpjekje për të rregulluar në një nivel me njëri-tjetrin.
Nga litarët lëviz, të arrijë të saktë duke shënuar. Këto të hedhura të humbura në përdorim në të ardhmen dhe për themel formwork saktë strip.

Në masë të madhe lehtëson nivelin punës, teodolit, masa lazer kasetë ose nivel lazer.


Gërmimit.
Në një fushë të dobët ose thellësi të konsiderueshme të gërmimit të paguajnë vëmendje të veçantë për sigurinë e gërmimit. Në këtë rast, muri i pusit nuk vertikale në mënyrë rigoroze, por me një paragjykim - për të parandaluar derdhje e tokës.

Anët dhe në fund të kontrollit të nivelit gropa dhe hekurudhor kohë të mjaftueshme.

Kontrolli i gjeometrisë.
Për kënd e saktë të 90 gradë është një hap. Trekëndësh me palët 3:4:5 m (ose me palët që janë shumëfisha të këtyre figurave) ka një kënd prej 90 gradë. Vë në njërën anë të kendin e 3 metra, nga ana tjetër - 4 dhe distanca ndërmjet pikave duhet të jetë pikërisht 5 metra.

Google Play
Makina llogaritëse llogaritjet tuaja Hyrje
shqipe
Ju nuk keni llogaritjet ruajtur.
Regjistrohuni ose shenjë që do të jetë në gjendje për të ruajtur llogaritjet e tyre dhe për të dërguar me postë.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte