Llogaritësi i llogaritjes së ndriçimit të një premise

shkalla e vizatimit 1:

Specifikoni dimensionet në metra

Gjatësia e dhomës X
gjerësia e dhomës Y
Lartësia e tavanit Z

dritë N
Numri i llambave L


Google Play

Llogaritja e ndriçimit të dhomës


Specifikoni dimensionet e kërkuara në metra

Y - Gjatësia e dhomës
X - gjerësia e dhomës
Z - Lartësia e tavanit
L - Numri i llambave
N - Niveli i ndriçimit të dhomës për 1 metër katror


Normat për nivelin e ndriçimit N (lk)
Ndriçimi i lagjeve të banimit
Dhoma e ndenjes, dhome ndenje, dhomat e gjumit 150
Kuzhina, dhoma kuzhine-ngrenie, kuzhine-niches 150
fëmijë 200
Klasë, biblioteka 300
Korridoret në apartament, sallat 50
Magazina, dhomat e shërbimeve 300
salcë 75
Sauna, ndërrimi i dhomave, pishina 100
Gjimnazi 150
Salla e bilardos 300
Banjë, tualete, dushe 50
Dhomë portier 150
shkallët 20
Korridoret e banuara jo-banesore, lobet, sallat e ashensorit 30
Strollers, biçikleta 30
Stacionet termike, pompat, dhomat e makinave të ashensorëve 20
Kalimet kryesore të kateve teknike, bodrume, tavane 20
Boshtet e ngritjes 5
Ndriçimi i ndërtesave të zyrës
Zyrat, dhomat e punës, zyrat përfaqësuese 300
Salla të projekteve dhe dhoma të projektimit, zyrat e vizatimit 500
Zyrat me shkrim digjital 400
Lokalet për vizitorët, ambientet e shoqëruesve 400
Dhomat e leximit 400
Regjistrimi dhe regjistrimi i lexuesve 300
Katalogu i lexuesve 200
Laboratorë të gjuhës 300
Magazinat e librave, arkivat, fondet e hapura 75
Dhoma librash, me një sipërfaqe jo më të madhe se 30 metra katrorë. m 300
Lokalet për fotokopjim, me sipërfaqe jo më të madhe se 30 m 300
Modelim, zdrukthtari, dyqane riparimi 300
Lokalet për të punuar me ekranet dhe terminalet video 400
Salla konferencash, dhoma takimi 200
Fasadë dhe holl 150
Laboratori i kimisë organike dhe inorganike 400
Laboratorë analitikë 500
Pesha, termostat 300
Laboratore shkencore dhe teknike 400
Photocells, distilim, defekt qelqi 200
Arkivat e mostrave, ruajtja e reagentëve 100
larje 300
Ndriçimi i institucioneve arsimore
Klasët, klasat, klasat 500
Auditorët, klasat, laboratorët 400
Klasët e shkencave kompjuterike dhe pajisjeve kompjuterike 200
Dhomat e studimit për vizatim dhe vizatim teknik 500
Asistentë laboratorikë në klasa 400
Laboratori i kimisë organike dhe inorganike 400
Punëtori për përpunimin e metaleve dhe drurit 300
Instrumenti, dhoma e instruktorit master 300
Zyrat e llojeve të shërbimeve të punës 400
Salla sportive 200
Dhoma shtëpiake 50
Pishina noti 150
Salla e Kuvendit, Audiencat e Filmit 200
Sallat e sallave të kuvendit, dhomat dhe dhomat e mësuesve 300
argëtim 150
Ndriçimi i dhomave të hotelit
Byroja e shërbimit, lokalet e shoqëruesve 200
Dhoma e ndenjes, dhomat 150

Në tabelë janë paraqitur standardet për nivelin e ndriçimit për lloje të ndryshme të dhomave.

Karakteristikat.

Llogaritja e ndriçimit të nevojshëm të dhomës.
Kontabiliteti për koeficientin e ndriçimit në lidhje me lartësinë e tavaneve.
Fluksi ndriçues i një llambë.
Llogaritja e fuqisë së përafërt të llambave inkandeshente, fluoreshente ose LED.

Google Play
Makina llogaritëse llogaritjet tuaja Hyrje
shqipe
Ju nuk keni llogaritjet ruajtur.
Regjistrohuni ose shenjë që do të jetë në gjendje për të ruajtur llogaritjet e tyre dhe për të dërguar me postë.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte