Llogaritja e shkallët me hapa pivoting e 90 °


shkalla e vizatimit 1:

Specifikoni dimensionet ne milimetra

Apertura Lartësia Y
Gjatësia e hapjes X
Gjerësia e shkallëve Z

Numër të fazave të C
Numri i fazave rrotullues C2
Numri i ulët me shpejtësi C1
Trashësia e hapave W
buzë spikatur nga hapat e F
Trashësia e vargut T

data-full-width-responsive="false">


Google Play
data-full-width-responsive="false">

Metoda e llogaritjes së shkallëve të druritSpecifikoni dimensionet e kërkuara shkallët te dysheme dyte shkallët te dysheme dyte këmbë shkalle e shkallë

X - hapjen shkallët gjerësi
Y - Apertura Lartësia
Z - Gjerësia e shkallëve
F - hapa parvaz
W - Trashësia e hapave
C - Numri i fazave
C1 - numri i fazave në mars të ulët
C2 - Numri i fazave rrotullues

Ndihmë

Llogaritja e shkallët me hapa pivoting e 90 °.

shkallët prej druri me faza rrotulluese mund të konsiderueshme të ruajtur hapësirën në shtëpi pa humbur lehtësi dhe funksionalitetin.

Kur llogaritjen t'i kushtojnë kujdes të numrit optimal të niveleve të rrotulluese. Nga përvoja ime në fazën më të mira 3 me një gjerësi e shkallëve në 80 cm Më shumë - hapa do të jetë tepër i ngushtë dhe në mënyrë të pakëndshme.

Nëse hendeku është vetëm mbi krye të shkallëve, ajo është lartësi e rëndësishme në vend të rotacionit të mbivendosen, për të shmangur dëmtime në kokë. Ajo duhet të jetë jo më pak se 2 metra.

Me këtë dizajn gjerësia e shkallëve ka një rol të rëndësishëm. Sepse ajo ndikon direkt në lehtësimin e kthyer hapa. Më të gjerë në shkallët - aq më i madh numri i hapave të mund të zbatohen pa humbje të lehtësi.

Për shkak të diversitetit të projekteve dhe të strukturave, handrails për shkallët në program nuk mund të llogariten dhe të shfaqet.

Është e rëndësishme! I kushtoj vëmendje të dimensionet e hapat e kthyer. Për të marrë përmasat e fazës - mos harroni të shtuar vlerën në këto përmasa të zgjatje.

Llogaritja e shkallëve guri nuk është e ndryshme nga llogaritja e drurit apo metalike shkallët. Gjëja kryesore - për llogaritjen e madhësisë së hapave. Lartësia e tyre duhet domosdoshmërisht të jetë i njëjtë për të gjitha pjesët e saj.

Llogaritja e shkallëve komoditet është llogaritur me një formulë të bazuar në gjatësinë e katran.
Gjatësia e njeriut katran është 60-66 cm, në mesatare - 63 cm
shkallë të rehatshme korrespondon me formulën: 2 hap lartësi + nivel thellësi = 63±3 shih

Shkallë më të përshtatshme anim - nga 30 ° deri 40 °.
shkallë hapa Depth duhet të përmbushë 45 Madhesia e këpucë - jo më pak se 28-30 cm
Mungesa e thellë mund të kompensojë për hapin e projektimit.
Hapi lartësi duhet të jetë 20-25 cm

Programi do të tërheqë projekteve shkallët me faza rrotulluese me kënde kryesore dhe dimensione.
Në vizatimet e tregon dimensionet e përgjithshme të shkallëve, duke shënuar në krye të hapave në tra, kënde të hapave dhe dimensionet themelore e hapa vetë.

Unë shpresoj se programi do të ndihmojë të projektimit dhe të ndërtojnë një shkallë për një vilë vend ose në shtëpi me duart e tyre.

Google Play
Makina llogaritëse llogaritjet tuaja Hyrje
shqipe
Ju nuk keni llogaritjet ruajtur.
Regjistrohuni ose shenjë që do të jetë në gjendje për të ruajtur llogaritjet e tyre dhe për të dërguar me postë.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2018
Facebook Vkontakte Welcome to friends.