Заем Калкулатор


Износ на кредит
Кредитот мандат во месеци
Каматна стапка

Ануитет исплати
Диференцирани исплатиGoogle Play

Заем Калкулатор

Укажуваат на износот и времетраењето на заемот, каматните стапки и видот на плаќање.
Калкулаторот ќе го пресмета износот на плаќања, долгови и цената на кредит.

Повеќе и повеќе луѓе за големи купувања се заеми услуги. Банки и не-банки нудат на заем во различни услови. Кога ќе се земе голем заем, на пример, да се купи стан, автомобил, заем за изградба на куќа или развој на бизнисот, важно е да се знае дека заемот ќе биде во можност да се направи. За да бидете сигурни за избор на заем програма, ние Ви препорачуваме да ги користат нашите кредитен калкулатор. Внесете во формуларот на износот на кредитот, рокот на заемот во месеци и каматна стапка, и да го одредите типот на плаќање - ануитет или диференцијал, и што можете да дознаете кој од плаќање на кредитот е да се платат долговите, и колку да платат камата на заемот, билансот својот долг за неколку месеци, износот на преплатување како месец, а за целиот кредитот мандат, а реална каматна стапка на кредитот.

Диференцирани исплати

А диференцирани начин да отплата на долгот од износот на кредитот на кредитот е поделена на еднакви делови. Овие акции претставуваат дел од месечни рати. Претставуваат остаток на интерес од страна на неплатени рамнотежа на кредитот. Така месец на месец исплата намалува.
Во овој метод на отплата на кредитот има свои недостатоци.
Главната е дека заемот со еден начин да отплата на долгот повеќе тешко да се добие.
Банката треба да се пресмета максималниот износ на кредитот, врз основа на тоа дали должникот е во можност да плати првата премија. Ова значи дека за да се добие таков кредит се бара да имаат високи примања. Во некои случаи, може да помогне кауција гаранти или ко-должници атракција.
Друг недостаток е тоа што во првата половина на исплата на заемопримачот е особено тешка. Ако тоа е голем заем може да биде тежок товар за корисникот на кредит. Но во иднина, ова би можело да се претвори во недостаток достоинство. Инфлацијата и намалувањето на каматните исплати направени помали.

Ануитет исплати

Кога ануитет метод на отплата на долговите на заемот е поделен на еднакви делови не е само износот на долгот, но исто така и камата на него за целото времетраење на заемот. Така, заемопримачот плаќа придонесите на еднаква големина за време на траењето на плаќања. Денес овој метод на плаќање се користи од страна на повеќето комерцијални банки. Главниот недостаток на ануитет исплати што преплатување на кредитот ќе биде повисока од диференциран систем. Понатаму ануитет платниот систем се претпоставува дека првата половина на кредитот период ќе плаќаат најмногу интерес заем. Но, главната износот на долгот во овој период останува речиси недопрени.

Излез

Ако треба да позајмите голема сума и не планираат да го отплати предвреме, ќе се пријде на заем со ануитет платниот систем.
Во други случаи, особено кога станува збор за долгорочни кредити, најдобро е да се избере банка која нуди кредити со диференцирани исплати.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte