Бесплатна услуга за пресметка на градежни материјали
Калкулатори за градба

Пресметка на скали со 90 °


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Вкупна висина Y
Должината на отвор X
Ширина на скали E
Број на степени на C
На пониско ниво P
Дебелината на газишта Z
Исфрлен раб на газишта FПресметка на скали со 90°


Наведете потребните димензии во милиметри

X - Должината на отворањето, кое ќе го окупираат скала
Y - висина од нивото на подот на првиот кат на вториот кат ниво на подот
E - Ширина на скали
F - Полицата чекори
Z - Дебелината на газишта

C - бројот на фази
P - Број на газишта + областа

Пресметка на ротациона скала е малку покомплицирано пресметка на директно скалите.
Пресметка на погодност скалите се пресметува по формула врз основа на должината на теренот.
Должината на теренот човекот е 60-66 цм, во просек - 63 см
Комфорни скалилата одговара на формулата: 2 чекор висина + длабочина на ниво = 63±3 види

Најзгодно навалите скала - од 30 ° до 40 °.
Длабочина скалила чекори треба да ги исполнуваат големина 45 чевли - не помалку од 28-30 см
Недостаток на длабочина можат да компензираат за проекција чекор.
Чекор висина треба да биде 20-25 cm

Само се удобно вртење по скалите, можете да го промените висината на платформа.

Програмата ќе подготви шематски планови вртење скали до главниот агли и димензии.
Во цртежите покажува севкупниот димензии на скалите, по повод одбележувањето на врвот од чекорите на жила, на аглите на чекори и основни димензии на чекори себе.


Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
подесувања

Отвори ги резултатите од пресметката

zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Welcome to friends.
Вебмастерот.
Инсталирајте ја услугата на вашиот сајт.
Тоа е бесплатно.
Калкулатори за градба
www.zhitov.ru © 2007 - 2017