Пресметка на перформансите на вентилацијата


Димензии

Форма на канали F

Дијаметар на канал D

Стапка на проток E

data-full-width-responsive="false">


Google Play
data-full-width-responsive="false">

Пресметка на волуменот на воздухот што минува низ системот за вентилацијаF - Одделен облик на каналот. Правоаголен или круг.
D - Дијаметарот на каналот.
X - Ширината на правоаголниот канал.
Y - Висината на правоаголниот канал.

E - Брзина на воздухот, во секунда.

Карактеристики.

Пресметка на волуменот на воздухот што минува низ вентилациониот канал.


Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2018
Facebook Vkontakte Welcome to friends.