Пресметување на волумен на течност во правоаголна контејнер


Наведете димензии во милиметри

Ширина X
Висина Y
Должина L
Ниво HGoogle Play

Пресметување на волумен на течност во правоаголна контејнер


Наведете димензии во милиметри

X - ширина капацитет
Y - резервоарот висина
L - должина капацитет
H - нивото на течноста


На програмата ќе се пресмета волуменот на течноста во правоаголна резервоарот, вкупен и слободен износ од површината.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte