Бесплатна услуга за пресметка на градежни материјали
Калкулатори за градба

Пресметката на линијата на бетонски скали


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметриБрој на газишта C

Висина на скалата Y
Должината на скалата X
Ширина на скали W
Должината на сајтот A
Дебелината на областа B

Дополнителни дебелина на Z
Полицата чекори F
Дебелината на газишта G
Дијаметар на арматура D
Заглавен вентил на сцената KИнформации за пресметка на линијата на бетонски скали


Во пресметката, можете да изберете два вида на дизајн фази.
скалилата скалилата

Легенда големина монолитен бетонски скали

Димензии дадени во милиметри.

X - Должината на скалата
Y - Висина на скалата
W - Ширина на скали.
A - Должината на сајтот. Ако вашиот скалилата во изградба површина не е предвидено, потоа во собата на должината на = 0.
В - Дебелината на областа.
Z - Дополнителни дебелина. Смета само во класичен тип на скалилата.
скалилата
F - Полицата нивоа.
G - Дебелината на чекори. Во класичен вид на скала се користи како дебелина усна F.

скалилата

Зајакнување на монолитен скалите.
Засилување обично се користи само во монолитен тип на скалилата.
Но, сето тоа зависи од вашиот проект.Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
подесувања

Отвори ги резултатите од пресметката

zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Welcome to friends.
Вебмастерот.
Инсталирајте ја услугата на вашиот сајт.
Тоа е бесплатно.
Калкулатори за градба
www.zhitov.ru © 2007 - 2017