Пресметка на прицврстување листови

масштаб чертежа 1:

Наведете димензии во милиметри

Лист ширина X
Висината на лист Y

ширина чекор W
висина чекор H
Чекор на периметарот A

бруто површина S м2


Google Play

Пресметување на монтажа на состојба или плоча материјали


Наведете потребните димензии во милиметри

X - Лист ширина
Y - лист должина
W - Чекор ширина монтажа
H - Чекор height монтажа
A - Чекор обезбедување на периметарот
S - Вкупната површина на кожата (м2)


карактеристики

Точната пресметка на бројот на ноктите или шрафови за прицврстување лим, кров, или одборот материјали.
А посебна одредување на бројот на сврзувачки елементи на периметарот на листот.
А посебна одредување на бројот на сврзувачки елементи на рамнината на состојба.
Пресметување на бројот на сврзувачки елементи за еден лист.
Пресметка на површина од еден лист.
Пресметка на фитинзи за сите делови од кожата.
Пресметка на вкупниот број на листови или таблички.

За пресметка може да се
Промена на чекорот на прицврстување лист периметарот.
Промена на чекорот на прицврстување на лист во рамнината на висина и ширина.
Прашајте димензиите на еден лист.
Да се воспостави заедничка област на кожата.

генерирани планови
Вкупно цртање лист со одредување шема.


Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte