Пресметка на кров на материјали за мансардата покрив


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Висина Y
Висина Y2
Ширина X
Ширина C
Должина B

Покривни материјали

Ширината на дрвени скелиња S1
Дебелината на мертек S2
Растојанието помеѓу дрвени скелиња S3
Летови до работ на покривот S4

Ширината на одбори хелиум O1
Дебелината на одбори хелиум O2
Растојанието помеѓу плочите хелиум R

Висина кров на состојба L1
Ширина на кров на состојба L2
Преклопување лист (%) L3

data-full-width-responsive="false">


Google Play
data-full-width-responsive="false">

Пресметка на мансардата покрив
Наведете потребните димензии во милиметри

X - ширината на куќата
C - големина настрешница
B - Должината на покривот

Помош

Програмата е наменета за пресметка на мансардата покрив: бројот на кров и подлога материјал, ќерамиди, плашт и дрвени скелиња.
Вие исто така може да се пресмета некои корисни димензии на покривот.

Пресметката покажува големината или количина на материјал е половина од покрив и во голема заграда - големината или волумен на целиот покрив.

Внимание! Во пресметката на листови материјали (Ондулин, чеша или метален покрив плочки) имајте на ум дека на програмата се наоѓа на плоштадот покрив.
На пример, 2,8 серија, помножи со 7,7 листови по ред. Во вистинскиот конструкциите наметнати со 3 реда.
Попрецизно да се пресмета бројот на листови на кров за да се намали висината на листот во пресметката за да се добие број на серијата.
Не заборавајте да го поставите на точно големината на преклопување (за различни материјали, може да се различни - го следи производители препораки).

Уште еднаш, што да се купи градежни материјали треба да бидат со маргина на отпадот.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2018
Facebook Vkontakte Welcome to friends.