Пресметка на кров материјали за покриви стан


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

   

Наведете димензиите на покривот

Висина Y
Ширина X
Настрешница C
Должина B

Покривни материјали

Ширината на дрвени скелиња S1
Дебелината на мертек S2
Растојанието помеѓу дрвени скелиња S3
Летови до работ на покривот S4

Ширината на одбори хелиум O1
Дебелината на одбори хелиум O2
Помеѓу одбори каси R

Висина кров на состојба L1
Ширина на кров на состојба L2
Преклопување лист (%) L3


Google Play

Пресметка фронтон покрив
Наведете потребните димензии во милиметри

X - ширината на куќата
Y - висина покрив
C - големина настрешница
B - Должината на покривот
Y2 - дополнителни висина
X2 - дополнителни ширина


Помош

Програмата е дизајнирана за да се пресмета покривни материјали: износот на лист материјал (Ондулин, Nulin, чеша или метал), постилка материјал (асфалт, кров), број на плочи хелиум и дрвени скелиња.
Вие исто така може да се пресмета некои корисни димензии на покривот.

Програмата работи во два модови: едноставен фронтон покрив и покрив со две страни Gables (страна покриви), Тип 1 и тип 2.

Внимание! Ако имате покрив со една фронтон страна, а потоа ги користат за да се пресмета првиот тип 1, а потоа тип 2. И веќе од добиените податоци, го пресметува бројот на градежни материјали: фармите, плашт одбори, подлога и листови материјали.
Инаку, при пресметката може да е грешка. Впрочем, на програмата дозволува намалување на главната покрив под покривот страна Gables.

Во пресметката, ќе видите неколку броеви: големината или износот на градежен материјал половина од покривот, а во заграда - целосна големина или волумен.
При пресметување на екстра покрив - целосна големина и обем, и во заграда се два броја: големината и делокругот на еден или два повеќе покриви.

Внимание! Во пресметката на состојба на покривен материјал, имајте на ум дека програмата се наоѓа во областа на покривот.
На пример, 2,8 серија, помножи со 7,7 листови по ред. Во вистинскиот конструкциите наметнати со 3 реда.
Попрецизно да се пресмета бројот на листови на кров за да се намали висината на листот во пресметката за да се добие број на серијата.
Не заборавајте да го поставите на точно големината на преклопување.

При пресметување на волумен на материјалот на главната покрив дрвени скелиња, под режимот на тип 2, програмата не вклучува Отвор страна фронтон. Ова се должи на некои тешкотии во спроведувањето на програмата.
Можеби и јас ќе одлучи во иднина.
Меѓутоа, вишокот материјал дрвени скелиња, најверојатно, нема да исчезнат или да се направат некои усогласувања во своите пресметки.
Исто така ќе биде посебна програма за поинтелигентен пресметка на состојба на кров материјали.

И не заборавајте да купите градежни материјали треба да бидат со некои маргина за отпад.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte