Бесплатна услуга за пресметка на градежни материјали
Калкулатори за градба

Пресметување на волумен на течност во нецелосни контејнер


Наведете димензии во милиметри

Дијаметар D
Ниво H
Должина L
Пресметување на волумен на течност во резервоарот нецелосни


Наведете димензии во милиметри

D - дијаметар садови
H - нивото на течноста
L - должина капацитет


На програмата ќе се пресмета износот на течност во цилиндричен резервоар, вкупен и слободен волумен на резервоарот површина.


Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
подесувања

Отвори ги резултатите од пресметката

zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Welcome to friends.
Вебмастерот.
Инсталирајте ја услугата на вашиот сајт.
Тоа е бесплатно.
Калкулатори за градба
www.zhitov.ru © 2007 - 2017