Пресметка на скалите на низа


Изработка на скала 1:    

Наведете димензии во милиметри

Вкупна висина Y
Должината на отвор X
Ширина на скали Z

Број на газишта C

Дебелината на газишта W
Исфрлен раб на газишта F
Дебелината на низа T

data-full-width-responsive="false">


Google Play
data-full-width-responsive="false">

Пресметување на големината на дрвени скали со withsНаведете потребните димензии во милиметри

X - должина скалило отворање
Y - Висина на скалата
Z - Ширина на скали
C - Број на газишта
W - Дебелината на газишта
F - Полицата чекори
T - дебелината на низа или kosoura
H - шоу risers
LR - насока скалилата лифт
SP - на позицијата на првата фаза на нивото на подот од вториот кат


Карактеристики.

Пресметка на user-friendly дизајн дрвени скали од стрингот.
Утврдување на висината на материјали.
Точната димензии на сите детали.
Детални цртежи и дијаграми на сите елементи на скалилата.
Упатство за олеснување на скалите.

Пресметка на погодност скалите се пресметува по формула врз основа на должината на теренот.
Должината на теренот човекот е 60-66 цм, во просек - 63 см
Комфорни скалилата одговара на формулата: 2 чекор висина + длабочина на ниво = 63±3 см.

Најзгодно навалите скала - од 30 ° до 40 °.
Длабочина скалила чекори треба да ги исполнуваат големина 45 чевли - не помалку од 28-30 см
Недостаток на длабочина можат да компензираат за проекција чекор.
Чекор висина треба да биде 20-25 cm

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2018
Facebook Vkontakte Welcome to friends.