Пресметка на слепиот простор околу куќата.


Изработка на скала 1:

Димензии

Периметарска куќа P
Надворешни агли U
Внатре страни G
Слепа област W

Геотекстили T
Зајакнување на решетката A
Граница B
Кофражни C
Хидроизолација H

Наведете ја дебелината на слојот.

Поплочување на камења D
Бетон E
Изолација F
кршен камен M
песок K

data-full-width-responsive="false">


Google Play
data-full-width-responsive="false">

Пресметување на количината на материјали за слепа областP - Периметар дома.
W - Слепа област
U - Бројот на надворешни агли на слепата област.
G - Бројот на внатрешните агли на слепата област.

T - Геотекстили.
A - Засилување мрежа.
B - Камен темелник.
C - Облик
H - Хидроизолација.

D - Дебелина на тротоарот.
E - Дебелината на бетонот.
F - Дебелина на изолацијата.
M - Дебелина на чакал перница.
K - Дебелина на песок.

Карактеристики.

Одредување на површината на слепата област.
Пресметување на потребната количина на материјали за слепа површина.


Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2018
Facebook Vkontakte Welcome to friends.