Пресметка на скалите со pivoting чекори од 90 °


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Вкупна висина Y
Должината на отвор X
Ширина на скали Z

Број на степени на C
Број на вртливи стадиуми C2
Број на пониски брзини C1
Дебелината на газишта W
Исфрлен раб на газишта F
Дебелината на низа T
Google Play

Метод на пресметка на дрвени скалиНаведете потребните димензии скалите на вториот кат скалите на вториот кат ѕвони на скалилата

X - отворање ширина скали
Y - Вкупна висина
Z - Ширина на скали
F - Полицата чекори
W - Дебелината на газишта
C - бројот на фази
C1 - бројот на фази во долниот марш
C2 - Број на вртливи стадиуми

Помош

Пресметка на скалите со pivoting чекори од 90 °.

Дрвени скали со ротациони фази може значително да се зачува простор во куќата без да се губи удобноста и функционалноста.

При пресметката да обрнат внимание на оптимален број на ротациона нивоа. Во моето искуство најдобро фаза 3 со широчина на скалите во 80 см Повеќе - чекори ќе биде премногу тесно, а толку непријатно.

Ако јазот е само во текот на врвот на скалите, важно е кота на местото на ротација да се преклопуваат, за да се избегне повреди на главата. Тоа треба да биде не помалку од 2 метри.

Со овој дизајн на ширината на скалите има важна улога. Поради тоа што директно влијае на леснотијата на вртење чекори. Пошироката по скалите - толку е поголем бројот на чекори може да се примени без загуба на погодност.

Поради разновидноста на проекти и градби, Парапети за скали во програмата не може да се пресметуваат и се прикажуваат.

Важно е! Обрни внимание на димензиите на вртење чекори. За да се добие од големината на сцената - не заборавајте да додадете вредност на овие димензии на издаденост.

Пресметка на камен скалите не се разликува од пресметките на дрво или метал скалите. Главната работа - за да се пресмета големината на чекорите. Нивната висина нужно мора да биде иста за сите нејзини делови.

Пресметка на погодност скалите се пресметува по формула врз основа на должината на теренот.
Должината на теренот човекот е 60-66 цм, во просек - 63 см
Комфорни скалилата одговара на формулата: 2 чекор висина + длабочина на ниво = 63±3 види

Најзгодно навалите скала - од 30 ° до 40 °.
Длабочина скалила чекори треба да ги исполнуваат големина 45 чевли - не помалку од 28-30 см
Недостаток на длабочина можат да компензираат за проекција чекор.
Чекор висина треба да биде 20-25 cm

Програмата ќе подготви шематски планови скалите со ротациони фази со главните агли и димензии.
Во цртежите покажува севкупниот димензии на скалите, по повод одбележувањето на врвот од чекорите на жила, на аглите на чекори и основни димензии на чекори себе.

Се надевам дека оваа програма ќе ви помогне да дизајнира и изгради скалилата на земјата куќа или дома со свои раце.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte