Калкулатор фитинзи

Монтирање на калкулатор

Дијаметар на арматура, мм
Должина на прачки, метри
Број на прачки
Цена по тон

Калкулатор 2 вентили

Дијаметар на арматура, мм
Должина на прачки, метри
Вкупната тежина на засилување, килограми
Цена на тонGoogle Play

Пресметка на засилување


Калкулатор фитинзи 1

Пресмета вкупната тежина на вентил, нејзиниот вкупен волумен, тежина од еден метар и арматурата.
Од познати дијаметар и должина на арматура.

Калкулатор фитинзи 2

Пресмета вкупната должина на вентил, нејзината големина и бројот на арматурни шипки, тежината на еден метар и прачка.
Од познати дијаметар и вкупната тежина на тела.

Пресметката е врз основа на тежината на еден кубен метар на челик во £ 7850.

Пресметка на засилување за домот на изградба

Во текот на изградбата на куќата е многу важно да се пресмета износот на засилување за фондацијата. За да го направите ова ќе им помогне на нашите програма. Користење на калкулаторот засилување можеш, знаејќи тежина и должина на една прачка да се знае вкупната тежина треба засилување, или на потребниот број на јадра и нивната вкупна должина. Овие податоци ќе ви помогнат брзо и лесно да се пресмета износот на засилување потребни за да работат.

Пресметка на вентили за различни видови на темелите

За пресметување на вентилот, исто така, мора да бидат свесни за видот и темелите на куќата. Еве, не постојат две заеднички опции. Оваа плоча и ленти фондации.

Фитинзи за плоча основа

Плоча основа се применува, каде што на немирното почви треба да инсталирате тешки куќа направена од бетон или цигла со голема маса бетонски подови. Во овој случај, Фондацијата бара засилување. Тоа е направено во две зони, од кои секоја се состои од два слоја на прачки нормално еден на друг.
Го разгледа случајот на пресметката на засилување за плочи, чија должина е 5 метри. Шипки за армирање поставени на растојание од 20 cm од едни на други. Следствено, за едната страна ќе преземе 25 прачки. На рабовите на плочите прачки не се поставени, така што е 23.
Сега, знаејќи бројот на прачки, може да се пресмета должината. Тука треба да се напомене дека засилување прачки не мора да стигне до работ на 20 см, и, според тоа, од должината на плоча, должината на секоја лента ќе биде 460 см Крос-слој, под услов чинијата има квадратен облик е иста. Ние исто така ќе треба да се пресмета бројот на приклучоци потребни за да се поврзете две зони.
Претпостави дека растојанието помеѓу ременот 23 цм Во овој случај, еден скокач меѓу нив ќе има должина од 25 см, како два сантиметри ќе одат на тела. Таквите мостови во овој случај ќе биде 23 по ред, како што го прават во секоја клетка на раскрсницата зона вентили. Со овие податоци, можеме да продолжиме да пресметката користење на програмата.

Фитинзи за ленти основа

Газа основа се користат каде што не е премногу стабилна на теренот се очекува да се изгради тешки куќа. Е основа на лента од бетон или армирано-бетонски, која работи околу периметарот на зградата и под главното товарот ѕидови. Зајакнување на оваа фондација е, исто така, произведуваат во две зони, но со одредени лента основа засилување да го троши многу помалку, а со тоа и цената ќе биде поевтино.
Зајакнување распоред правила за иста како и за плочата основа. Само прачки мора да заврши како доцна 30-40 cm од аголот. И секој скокач мора да служи во 2-4 см на прачка на која се наоѓа. Пресметката на вертикална скокач следи истиот принцип како во пресметката на потребната должина за засилување плоча фондации.
Ве молиме имајте предвид дека и првиот и вториот случај на вентилот мора да се земе со минимум маргина од 2-5 проценти.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte