Бесплатна услуга за пресметка на градежни материјали
Калкулатори за градба

Пресметка на правоаголни пластеници


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Ширина X
Должина Z
Висина Y
Висината на ѕидовите H

Делови на фасадата A

Клетки во покривот делови B
Покрив делови C

Клетки во делови од ѕидовите D
Делови од ѕидовите EРасчет прямоугольной теплицы

Емисиите на стакленички Наведете димензии во милиметри

X - ширината на стаклена градина
Z - должината на стакленички
Y - полна височина
H - Висината на ѕидовите

Пресметка на емисиите на стакленички

A - број на секции на фасадата

B - број на клетки во покривот секција
C - број на делови од покривот

D - број на клетки во ѕидовите на делови
E - број на делови од ѕидовите

Со варирање на бројот на делови и клетките во нив, ние избираме оптимална големина.
Големината на клетките ќе се пресметува автоматски.
Сите димензии се прикажани на слика стаклена градина.

Програмата е дизајнирана за да се пресмета материјали потребни за изградба на оранжерии.
Пресметката може да се знае плоштина и волумен на стаклена градина, од областа на застаклување, износот на материјали за структурата, периметарот на фондацијата.


Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
подесувања

Отвори ги резултатите од пресметката

zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Welcome to friends.
Вебмастерот.
Инсталирајте ја услугата на вашиот сајт.
Тоа е бесплатно.
Калкулатори за градба
www.zhitov.ru © 2007 - 2017