Пресметка на керамички плочки


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Ширината на плочки E
Висината на плочки F

Должината на соба A
Ширина на собата B
Висината на ѕидовите Y

Одземе областа ширина и висина

Одземи од ѕидот A1 A2
Одземи од ѕидот B1 B2
Одземи од ѕидот C1 C2
Одземи од ѕидот D1 D2

Цената на плочка за 1 метар2 H
Работи за 1 метар2 Z


Google Play

Пресметка на керамички плочки


Наведете потребните големината на плочки и бања

E - Ширината на плочка.
F - Висината на плочка.
A - Должината на бања.
B - Ширина на собата.
Y - На висината на ѕидот.
Керамички плочки
плочка
Од областа на ѕидовите може да се одземат области кои нема да има керамички плочки.
Ова може да биде врата во тоалет, ѕид на една туш кабина или када.
Овие области се прикажани одделно за секој ѕид.
Како резултат на тоа, програмата ги пресметува површините и износот на керамичка плочка или гранит.
Резултатите се прикажуваат за секој ѕид поединечно и се вкупно за целата бања.
Должината на сите зглобови да се процени износот на инјекциска смеса.
Димензии на места без завршна обработка.
Должината на столбната плоча, со оглед на места без завршна обработка.
Периметарот ѕидови.

Шемата на бања ѕид облицовка

Цртежот е генерирана во пресметката шема се соочува со еден груб, одделно за секој ѕид.
Шемата е дадена за визуелна проценка на редење и сечење плочки.
Ова ќе помогне да се утврди начинот на натрупување, на количеството на отпад.

Ако одредите цената на керамички плочки и на трошоците за работа на нејзината инсталација, на програмата ќе се пресмета приближната цена за поправка на бања.

Имајте на ум дека оваа плоча е подобро да се купи мала маржа.
Особено ако се справи со кои се соочува себе.
Производи во различни серии може да се разликува малку во боја и модел.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte