Бесплатна услуга за пресметка на градежни материјали
Калкулатори за градба

Пресметка на три скали и ротирачки фази


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Вкупна висина Y
Должината на отвор X
Ширина на скали E
фаза A
фаза B
фаза C
Ротари фаза P
Дебелината на газишта Z
Исфрлен раб на газишта F


Пресметка на скалите со три спојува и ротациони стадиумиНаведете потребните димензии во милиметри скалите на вториот кат 180 скали

X - отворање ширина скали
Y - Вкупна висина
E - Ширина на скали
F - Полицата чекори
Z - Дебелината на газишта


ѕвони на скалилата A - Број на чекори во горниот bowstring
B - Број на чекори во средината bowstring
C - број на чекори за да се намали на стрингот
P - Број на вртливи стадиуми
кат скалила SP - Одредување на позицијата на првата фаза од нивото на подот на вториот кат.
Во првата позиција, на горниот фаза се наоѓа на нивото на подот на вториот кат.
Во вториот случај второто ниво кат е подот на последната фаза. Скала висина се намалува пропорционалноПрограмата автоматски го пресметува ширина и висина на чекорите, на аголот и димензии на почетокот, средината и дното на стрингот.
За избор на оптимална погодност скалите го промените бројот на фази.
Можете да генерирате црно-бело или во боја цртеж.

Ширината на скалите е широчината на ротирачкото платформа скалила.


Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
подесувања

Отвори ги резултатите од пресметката

zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Welcome to friends.
Вебмастерот.
Инсталирајте ја услугата на вашиот сајт.
Тоа е бесплатно.
Калкулатори за градба
www.zhitov.ru © 2007 - 2017