Пресметка на основна плоча материјал


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Панел висина B
Должина Y
Ширина X

Кофражни

Дебелината на одборите за кофражни T
Должина на одборот L
Ширината на одборот H

Арматура

Должина на мобилен Z
Ширината на мобилен W
Дијаметар D
Број на редови R

Состав на конкретни

Вреќи цемент до 1 м3 конкретни M
Тежина на една кеса K

Пропорциите на бетон
цемент : песок : кршен камен по маса

: :

Цената на градежни материјали

цемент (по вреќа)
песок (1 тон)
кршен камен (1 тон)
Билтени (за 1 кубен метар)
Арматура (за 1 тон)

Google Play

Пресметка на основна плоча


Наведете потребните димензии во милиметри

Y - должината на фондацијата плоча
X - плоча ширина
B - вкупната висина на основа плоча

Z - Должина на мобилен
W - Ширината на мобилен
D - Дијаметар на арматура
R - бројот на хоризонтални редови на засилување
Если расчет арматуры вам не требуется, то оставьте это поле пустым.

Потребниот износ на цемент за производство на еден кубен метар на бетонски различни во секој случај.
Тоа зависи од марката на цемент, пожелно бренд доби конкретна, големината и пропорциите на полнила.

M - колку вреќи цемент потребни за 1 кубен метар на бетон
K - тежина на една кеса на цемент во kg

T - Дебелината на одборите за кофражни
H - Ширината на одборот
L - Должина на одборот

Внесете ја цената на материјали во вашиот регион.

Не заборавајте да преизчислите на цените на најголемиот дел материјали на трошоците по маса, обем.
Еден тип на Фондацијата е монолитен melkozaglublennogo основна плоча.
Нормално, како основа е монолитен бетонска плоча, која се наоѓа под целата површина на куќата.
За перцепцијата без деформација нагласува во плоча основа мора да се применуваат просторни засилување во текот на.
Нивниот уред бара голем проток на бетон и арматура во споредба со традиционалните фондации, а со тоа и поскапи.

Кои им помагаат пресмета оваа програма?

Волумен на бетон за да ги пополни плоча.
Потребниот износ на материјали за изработка на конкретни - цемент, песок, чакал.
Бројот на одбори кои се потребни за уредот обвивка.
Проценетите трошоци за градежни материјали.
Зајакнување на плочата основа зависи од геолошки услови и дизајн.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte