Бесплатна услуга за пресметка на градежни материјали
Калкулатори за градба

Пресметка на кров материјали за еден тон покрив


Изработка на скала 1:     

Наведете димензии во милиметри

Висина Y
Ширина X
Настрешница C
Должина B

Покривни материјали

Ширината на дрвени скелиња S1
Дебелината на мертек S2
Растојанието помеѓу дрвени скелиња S3
Летови до работ на покривот S4

Ширината на одбори хелиум O1
Дебелината на одбори хелиум O2
Растојанието помеѓу плочите хелиум R

Висина кров на состојба L1
Ширина на кров на состојба L2
Преклопување лист (%) L3
Пресметка на затворен покрив
Наведете потребните димензии во милиметри

X - ширината на куќата
Y - висина покрив
C - големина настрешница
B - Должината на покривот

Помош

Програмата е дизајнирана за да се пресмета со еден тон покрив материјали: износот на лим материјал (Ондулин, Nulin, чеша или метални плочки), постилка материјал (асфалт, кров), број на плочи хелиум и дрвени скелиња.

Внимание! Ве молиме имајте предвид дека програмата смета фолии врз основа на подрачјето на покривот.
На пример, 2,9 серија, помножи со 7,6 листови по ред. Во вистинскиот конструкциите наметнати со 3 реда.
Да се насочите на пресметка за да се намали висината на лист да добие околу еден број на серијата.

Подоцна ќе биде посебна програма за пресметка на предвидливо повеќе материјал за покривање.

И не заборавајте да купите градежни материјали од резерва.


Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
подесувања

Отвори ги резултатите од пресметката

zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Welcome to friends.
Вебмастерот.
Инсталирајте ја услугата на вашиот сајт.
Тоа е бесплатно.
Калкулатори за градба
www.zhitov.ru © 2007 - 2017