Пресметка на ровот


Изработка на скала 1:

Наведете димензиите во метри

Должината на ровот L
Ширина A
Ширина B
Длабочина H

Наведете вредноста на ископувањето работа

Ископ (за 1 кубен метар)
Отстранување на почвата (за 1 кубен метар)Google Play

Пресметка на ровови или ровови

Ровот
Наведете димензиите во метри

L - вкупната должина на ровот или ров
A - ширина на врвот на
B - дното ширина
H - ров длабочина

Програмата смета дека волуменот и површината на копот.
Ако ширината на врвот и на дното на ровот е различна, таму ќе биде дополнителен корисен волумен C и износот на наклон D.

Пресметка на ровот

За телекомуникации, греење цевки, канализација или инсталација лента основа на вашиот имот можеби ќе треба да копаат ровови. Можете да поканите специјалист за ова, но може да ја заврши работата себе. Но, всушност, и во двата случаи треба да знаете некои од карактеристиките на копот. Плаќање на истите ќе им помогне на нашата програма. Врз основа на должина, ширина и длабочина на ровот, ќе се утврди обемот и површина. Во случај ако ширината на врвот и на дното на ровот се различни, и ќе се пресметува како нето волумен падини. Пресметка на рововите ќе ви помогне не само поедностави вашата работа, но исто така се пресмета цената на земјани работи, ако одлучите да ги користат услугите на специјалисти.

Trenching

Постојат три начини на копање ровови. Ова ров копање со рака, со користење на рака плуг и ровокопачи.
За прв случај обично се користи на места каде што не постои пристап до посебна опрема. Ова е прилично тежок метод на копање ровови, кој е под силно влијание на квалитетот на почвата.
Страна ровови се намали времето на таквите дела. Тоа може да бидат купени или изнајмени. Можете исто така да цел копање на ровот во професионална услуга. Тогаш тоа врши професионално.
Багер се користи кога заговор може да се вози градежна опрема, како и таму каде што е многу работа. Пред да рент а ровокопач треба да се најде на ширината на ровот дното да ги собереш на автомобил со големината на корпата, која одговара на неа.
Ако одлучите да се ископа ров себе, прво на сите треба да знаете дека за различен тип на работа бара одредена длабочина на копот. На пример, за кабел, обично копање на ровот длабочина од 70 см За санитарни бара подлабоко копот. Пожелно е на длабочина од ова беше повеќе од еден метар длабочина на почвата замрзнување.
Ширината на ровот, исто така, под влијание на видот на работа. Најмалата широчина на ровот се мери по дното и мора да одговара на типот и големината на магацинот во нејзиниот цевки.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte