Пресметување на бројот на отворајќи плочи.


Изработка на скала 1:

Наведете димензиите во метри

Должината на патеката A
Ширината на патеката B

Бројот на наслови по 1 м2 C
Длабочината на дампинг H

На трошоците за работа

Работи за 1 метар2


Google Play

Пресметување на бројот на конкретни отворајќи плочи, плочи


Селектирајте ги саканите димензии во метри

A - Должината на патеката.
B - Ширината на патеката.
C - Бројот на отворајќи плочи на квадратен метар.
H - Длабочината на фрлање под плочка. Опционални.

Како резултат на тоа, на програмата ги пресметува површина на патеката или платформа, потребниот број на плочки или отворајќи камења, износот на основната под плочка, трошоците на работата на инсталацијата и на подрачјето на една плочка.

Шемата на поставување отворајќи плочи

Цртежот е генерирана врз основа приближна шема врска плочи или правоаголни плочи поплочување.
Шемата е дадена за визуелна проценка на поставување и сечење на плочки.
Ова ќе помогне да се одреди како да се постават песна или тротоарот.

Ако одредено длабочината на riprap, на програмата ќе се пресмета неговиот волумен. За пресметување на износот на материјал за песок или бетонска база.

Обликот, големината, технологија, како и положување на плочки во метар квадратен чек со производители.


Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte