Пресметување на износот на цемент, песок и чакал за правење бетонскиКоличина на бетон E
Вреќи цемент во 1 кубен метар M
Тежина на една кеса K

Пропорциите на бетон
цемент : песок : кршен камен по маса

: :

Цената на градежни материјали

цемент (по вреќа)
песок (1 тон)
кршен камен (1 тон)

data-full-width-responsive="false">


Google Play
data-full-width-responsive="false">

референца за пресметка на материјали за конкретни


Наведете саканата пропорции.

E - Потребниот износ на бетон. Наведени во кубни метри.
M - Колку вреќи цемент потребни за 1 кубен метар на бетон.
K - Тежина на една торба на цемент. Во килограми.

Внесете ја цената на материјали во вашиот регион.

Не заборавајте да преизчислите на цените на најголемиот дел материјали на трошоците по маса, обем.
Пропорции и потрошувачката на цемент, песок и чакал за правење бетонски коцка стандардно со оглед на ресурсите, како што е препорачано од страна на производителите на цемент.
Исто така, цената на цемент, песок, чакал може да варира значително во различни региони.

Составот на готовиот бетон мешавина зависи од големината (фракции) мелени камен или чакал, цемент бренд, нејзината свежина. Познато е дека подолго складирање на цемент го губи својот имот, а висока влажност на цемент се влошува квалитетот брзо. Забележете дека во вреќи цемент нема да тежат и до 50 килограми, како што е напишано. Верувај, но провери. Колку цемент ќе истури подобро да се провери.

Ве молиме имајте предвид дека цената на песок и чакал е наведено во програмата за 1 тон. Производителите исто така најави цената на метар кубен песок или чакал или песок.

Процент на песок зависи од неговото потекло, како што реката песок е потежок од кариера.
1 кубен метар од песок тежи 1200-1700 килограми во просек - 1500 килограми.

Чакал и камен кршен. Според различни извори, тежината на 1 кубен метар се движи 1200-2500 кг, во зависност од фракција (големина). Потежок - повеќе од добро.

Значи бројот на цената на тон на песок и чакал, ќе имаат свој. Или појасни продавачи.

Но, пресметката се уште им помага да знаете проценетите трошоци за изградба на материјали за изработка на посакуваната сума на бетон.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2018
Facebook Vkontakte Welcome to friends.