Бесплатна услуга за пресметка на градежни материјали
Калкулатори за градба

Пресметка на цевка

Наведете димензии во милиметри

Внатрешен дијаметар D1
Надворешен дијаметар D2
Должина на цевката L
Пресметка на цевка


обемот на цевката
Наведете димензии во милиметри

D1 - цевка создаден
D2 - надворешен дијаметар на цевката
L - Должина на цевката
На програма ќе ви помогне да се пресмета волуменот на вода или други течности во цевките.
За пресметување на системот за греење, да додадете резултат на обемот на радијатори и котли.
Овие податоци обично се наведени во листата со податоци на производот.

Како резултат на тоа, програмата ќе се пресмета вкупниот износ на цевки, неговата површина и волумен на цевката од 1 метар.
Површина може да биде корисно да се пресмета износот на боја потребно.

За пресметување, наведете внатрешниот и надворешниот дијаметар на цевката и вкупната должина на цевководот.
Сите димензии се во милиметри.

Пресметка на цевката врз основа на формула V=π*R1*R1*L
Пресметка на површина на цевката со формулата P=2*π*R2*L
R1 - внатрешниот радиус на цевката
R2 - надворешниот радиусот на цевката
L - должина на цевкатаВие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
подесувања

Отвори ги резултатите од пресметката

zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Welcome to friends.
Вебмастерот.
Инсталирајте ја услугата на вашиот сајт.
Тоа е бесплатно.
Калкулатори за градба
www.zhitov.ru © 2007 - 2015