Бесплатна услуга за пресметка на градежни материјали
Калкулатори за градба

Пресметки на градежни материјали, градежни калкулатори, и дизајнери

Покриви

Дрвени скали


Скали метал

Фондации Бетонски

Градежни материјали

Огради, ѕидови, подот

Ископ

Тома и капацитет

Останати

За проектот

Обид за изградба на рамка куќа јас сум постојано се соочуваат со пресметки на бројот на градежни материјали и димензионирање на дел дизајн.

Сечење одбор, дрвена граѓа или од други дрва за конструкција - како што се бара за ѕидови или подови?

Греалки, исто така, бара константно пресметка. Дали оваа минерална волна, пена или други изолација. Како што сум напишал, моја куќа рамка конструкција и материјали за изолација се користи за изолација, не само на подот и покривот, и ѕидовите.

Покриви - друга приказна. На покривот од мојата куќа комплексни форми и да се пресмета износот на метал ќерамиди и други материјали за покриви е тешко. И сеуште треба да се земат предвид отпад во кров. Значи тоа е куќа неколку години со покрив од материјал за покривање.

На следната сезона ќе биде поставата на ѕидовите. Исто така се сметал себеси за обвивка, пареа бариера ...

Едно лице се запознаат со училиштето алгебра Се разбира, овие пресметки нема да биде тешко. Земете лист хартија и калкулатор, се сеќаваш на формула, проверете на неколку пати ... Исто така проверете ... Да се направи пресметки не се грешка пролази полн со непотребни трошоци. Превоз, ако се има нешто да купат повеќе или обратно на премногу, лесен за користење не е многу добра и така натаму.

Така се роди идејата да ги минат овие рутински пресметки на рамениците на програмите дека секој ќе ги разгледа и да подготви план.
И што е најважно - не се прават грешки! Бидејќи цената на неуспехот е премногу висока за време на изградбата.
Се надевам дека мојата служба ќе им помогне на оние кои се градење на куќа со рацете и инженери-градители.
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
подесувања

Отвори ги резултатите од пресметката

zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Welcome to friends.
Вебмастерот.
Инсталирајте ја услугата на вашиот сајт.
Тоа е бесплатно.
Калкулатори за градба
www.zhitov.ru © 2007 - 2017