Бесплатна услуга за пресметка на градежни материјали
Калкулатори за градба

Пресметка полукружна стакленички


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Ширина X
Должина Z
Висина Y
Делови на фасадата A
Делови од ѕидовите E
Клетки во деловите DРасчет полукруглой теплицы

Емисиите на стакленички Наведете димензии во милиметри

X - ширината на стаклена градина
Z - должината на стакленички
Y - Висина

Пресметка на емисиите на стакленички
A - бројот на вертикални делови на фасадата
E - бројот на вертикални ѕид делови
D - број на клетки во вертикална делови

Со варирање на бројот на делови и клетките во нив, ние избираме оптимална големина.
Големината на клетките ќе се пресметува автоматски.
Сите димензии се прикажани на слика стаклена градина.

Програмата е дизајнирана за да се пресмета материјали потребни за изградба на полукружна стаклена градина.
Пресметката може да се знае плоштина и волумен на стаклена градина, од областа на застаклување, износот на материјали за структурата, периметарот на фондацијата.


Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
подесувања

Отвори ги резултатите од пресметката

zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Welcome to friends.
Вебмастерот.
Инсталирајте ја услугата на вашиот сајт.
Тоа е бесплатно.
Калкулатори за градба
www.zhitov.ru © 2007 - 2017