Пресметка на скалите со 180-степен вртливата и ротирачки фази


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Вкупна висина Y
Должината на отвор X
Ширина на скали E
Број на степени на C
Број на вртливи стадиуми CP
Број на чекори пред да наполнат P
Дебелината на газишта Z
Исфрлен раб на газишта F


Google Play

Пресметка на скалите со вртење од 180° и ротирачки фазиНаведете потребните димензии во милиметри скалите на вториот кат 180 скали

X - должина скалило отворање
Y - Вкупна висина
F - Полицата чекори
Z - Дебелината на газишта
C - Број на газишта
CP - Број на вртливи стадиуми
P - број на чекори за да се намали на стрингот


ѕвони на скалилата
C - Вкупниот број на фази


CP - Број на вртливи стадиуми


P - број на чекори за да се намали на стрингот
кат скалила SP - Одредување на позицијата на првата фаза од нивото на подот на вториот кат.
Во првата позиција, на горниот фаза се наоѓа на нивото на подот на вториот кат.
Во вториот случај второто ниво кат е подот на последната фаза. Скала висина се намалува пропорционалноНа програмата автоматски го пресметува ширина и висина на чекори, аголот и големината на горните и долните жила.
Посебна цртеж покажува димензии за ротациони фази.
За избор на оптимална погодност скалите го промените бројот на фази.
Можете да генерирате црно-бело или во боја цртеж.

Ширината на скалите е широчината на ротирачкото платформа скалила.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte