Пресметка на скалите со 180-степен вртливата


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Вкупна висина Y
Должината на отвор X
Ширина на патека E
Број на степени на C
Чекори за да се намали на стрингот P
Дебелината на газишта Z
Исфрлен раб на газишта F


Google Play

Пресметка на скалите со 180-степен вртливатаНаведете потребните димензии скалите на вториот кат скалите на вториот кат ѕвони на скалилата

X - отворање ширина скали
Y - Вкупна висина
E - Ширина на патека
F - Полицата чекори
Z - Дебелината на газишта
C - бројот на фази
P - бројот на фази во долниот марш

Помош

Пресметка на скалите со вртење од 180° со рамна платформа

Во било кое растојание меѓу чекорите на скалата треба да бидат исти.
Во овој случај, на слетување може да се види како уште еден чекор.

Внесете висина на нивото на долниот кат на кат ниво на вториот кат.
Наведете должината на отворањето - дистанцата која ќе биде вашата скалила.
Димензии може да биде поблиску специфицирана во метри, сантиметри и милиметри.

На програмата автоматски го пресметува ширина и висина на чекори, аголот и големината на горните и долните жила.

За практичноста на изборот на оптимален број на фази на промени скалата, а на програмата ќе даде препораки за нејзината употребливост.
Постои избор - да се генерираат црно-бело или во боја цртеж.

Ширината на скалите е широчината на ротирачкото платформа скалила.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte