Димензиите на покривот во преден план.
Димензиите на покривот во преден план.

Првични податоци
Ширината на дрвени скелиња 150 мм
Дебелината на мертек 50 мм
Стреите 500 мм
Ширина на покрив на ѕидовите 5000 мм
Висина 2000 мм
Должината на покривот 6200 мм

Големината на покривот
Лист висина во однос на 6463 мм
Веб ширина 6200 мм
Покрив област 40.1 квадратни метри

Рафтер должина 6463 мм
Број на фармите 11
Количество материјал дрвени скелиња 0.53 кубни метри
Број на редови на управните одбори хелиум 42
Обемот на одбори хелиум 0.97 кубни метри или 44 парчиња 6 м
Број на главната покрив материјал покрив 28 листови
3.6 серија 7.7 лист ширина
Постилка материјал (асфалт, материјал за покривање ...) 41 квадратни метри
Ruberoid 3 ролни (до 15 квадратни метри во ролна) или асфалт 3 ролни (до 20 квадратни метри во ролна)
Кога се преклопуваат 10%

За поточни пресметка на материјали чита и да ви помогне!


© www.zhitov.ru