Димензии во однос на една половина од главните покрив.

Првични податоци
Ширината на дрвени скелиња 150 мм
Дебелината на мертек 50 мм
Настрешница за главната покрив 500 мм
Ширина на главната покрив на ѕидовите 6000 мм
Висина на кровот почнаа да скејт 3000 мм
Должината на главната покрив (скејт) 6200 мм

Големината на главната покрив
Лист висина главната покрив 4950 мм
Веб ширина (скејт) 6200 мм
Областа на главната покрив 30.69 (61.38) квадратни метри

Рафтер должина 4950 мм
Број на фармите 11 (22)
Количество материјал дрвени скелиња 0.41 (0.82) кубни метри
Број на редови на управните одбори хелиум 25 (50)
Обемот на одбори хелиум 0.58 (1.16) кубни метри или 26 (52) парчиња 6 м
Број на главната покрив материјал покрив 36 листови
2.5 серија 7 лист ширина на секоја половинка
Постилка материјал (асфалт, материјал за покривање ...) 62 квадратни метри
Ruberoid 5 ролни (до 15 квадратни метри во ролна) или асфалт 4 ролни (до 20 квадратни метри во ролна)
Кога се преклопуваат 10%

За поточни пресметка на материјали чита и да ви помогне!
© www.zhitov.ru