Областа полна со ѕидови 29.15 м2
Големината на прозорците 0.96 м2 (1 парчиња)
Област за врати 1.52 м2 (1 парчиња)
Областа на ѕидовите во поглед на врати и прозорци 26.67 м2
Систем за периметарска 11 м

Големината на една ролна 5 м2
Должината на ножеви 2.8 м
Што повеќе ножеви во ролна 3 парчиња
Остатокот од секоја ролна 1.6 м
Број на мрежи на 2.8 м ~18 парчиња

Што треба ролни на тапет Само 6 парчиња
Остатоци 3.33 м2 или 0.67 ролна

© www.zhitov.ru